söndag 21 augusti 2011

Skräpmat och bra mat

Denna artikel förklarar lite historiskt vad vi tidigare klassat som dåliga livsmedel och hur det förändrats samt hur otroligt problematiskt det är att försöka göra någon sådan slags klassificering överhuvudtaget. Den går även igenom hur man på ett vettigt sätt kan förhålla sig till att äta "skräp", de kallar det discretionary intakes - vilket innebär de oinskränkta kalorier som man kan fylla med vad som helst (ex. sockerrika livsmedel). Artikeln är väldigt välskriven och läsvärd för de flesta, oavsett om man gillar att ha full kontroll på sin kost eller inte alls.

The dirt on clean eating

Två tänkvärda citat från artikeln:

"Ultimately, it’s impossible to judge a food in isolation from the rest of the diet. Furthermore, it’s impossible to judge a diet without considering the training protocol, goals, preferences, and tolerances of the individual."

"Honoring personal preference is one of the most powerful yet underrated tactics for achieving optimal health and body composition."

1 kommentar:

  1. Håller med fullständigt. Personliga preferenser är en av de starkaste faktorerna man måste ta med i beräkning när man lägger upp en diet anpassad till en individ.

    SvaraRadera