torsdag 4 augusti 2011

Fläskfilé med ugnsbakade potatisklyftor och grönpepparsås

Har inte lagat denna rätt på länge så den fick ett kärt återseende.

Skär upp potatisen och lägg på en plåt. Jag kryddade de med salt & oregano och hade tänkt att även ha grillkrydda på men hade inte det hemma. Att också ha olja, ströbröd och flingsalt på gör det även ännu godare och lite krispigt. In i ugnen på 200 grader i 45 minuter.


Borde se ut något i stil med detta när det är klart.


Stek fläskfilén samt salta och peppra den och häll i grönpepparkorn i pannan efter ett par minuters stekning.


När fläskfilén hade stekt färdigt så hällde jag ner 2,5 dl matlagningsgrädde, 0,2 dl soja och 1 dl lättmjölk. Såsen blev lite väl rinnig så jag borde nog egentligen ha skippat lättmjölken. I bilden nedan har jag plockat bort fläskfilén från pannan men det blir bättre smak ifall den får vara kvar däri.


Innehåll i grönpepparsås:


Gjorde även en enkel och god sås som är endast en ihopblandning av sweet chili sauce och minikeso.


Innehåll:



En del av ovan mat fick agera som postworkoutmål idag :o)





Postworkoutmål innehåll:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar