onsdag 14 september 2011

Köttfärssås med creme fraiche

Lagade igår vad jag tror är den godaste köttfärssåsen jag har gjort någonsin. Det genomgående temat var tomat i alla dess former.

Ingredienserna var:
1000g nötfärs 10%
2 gula lökar
4 dl creme fraiche fetthalt 34%
200g tomatpuré
740g Mutti krossade tomater (tycker man tjänar ganska mycket i smak på att ta en dyrare variant krossade tomater som exempelvis Muttis istället för eldorados)
95g Fontana soltorkade tomater (naturella)
250g plommontomater
4 pressade vitlöksklyftor
1 matsked sojasås
3 st tärningar Knorr köttbuljong
rikliga mängder oregano, peppar, cayennepeppar och paprikakrydda





Innehåll:


Näringsvärde per 100g tillagat:



Det blev en redig portion tagliatelle pasta tillsammans med denna köttfärssås idag efter träningen. Det åts tillsammans med heinz hot chili sauce, en burk minikeso och broccoli samt extra paprikakrydda och svartpeppar.




Innehåll:



Det känns skönt att slippa behöva ha samma fokus på proteinmängd som under deff. Proteinbehovet ligger kring 2g per kilo kroppsvikt och dag för en som tränar styrketräning och ligger runt energibalans som jag gör nu. Det blir väldigt enkelt att tillfredställa det behovet när det totala kaloriintaget är högre i jämförelse med under deff.

Update 16/9: Åt denna pasta + köttfärssås idag igen men bytte ut minikeson mot eldorado färskost light vitlök/örter istället. Blandade ihop färskosten tillsammans med pastan + köttfärssåsen och värmde upp alltihopa tillsammans. Det blev grymt krämigt och gott!! Rekommenderas starkt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar