lördag 3 september 2011

Currykyckling med ris

Idag blev middagen kyckling med currysås tillsammans med klibbigt jasminris och broccoli.

Currysåsen blev lite bättre än vanligt och gjordes på smör, matlagningsgrädde, hönsbuljong, curry och lite vetemjöl. Först värmdes smöret tillsammans med ca två matskedar curry för att få fram alla smaker från kryddan.

Sedan ner med fem deciliter matlagningsgrädde och en hönsbuljongtärning. Lät det småkoka i ca fem minuter. Efter det vispade jag ner drygt en matsked vetemjöl som redning.


Innehåll:


Näringsvärde per 100g tillagad vikt:



Istället för vanligt ris så använder jag det lite klibbigare jasminriset. Tycker det passar bättre till currykyckling. Riset blev även lite bättre av att jag sköljde av det innan kokning.



Lite fryst broccoli micrades upp i mikron tillsammans med varmvatten för servering.


Var riktigt hungrig så blev en portion storlek större :p.



Gillar när det smakar lite starkt så trots två matskedar curry i såsen så blev det ändå lite extra curry påkryddat i efterhand :-)


Innehåll:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar