lördag 17 september 2011

Chokladproteinfluff i våffelstrutar

Kvällsmålet idag blev ett chokladfluff som delvis åts i våffelstrutar precis som mjukglass. Fluff kan dock aldrig bli ett fullgott substitut till glass men det blev gött ändå :).

Fluffet gjordes på fryst äggvita från tre ägg, en dl mjölk från kylskåpet, blandproteinpulver med smak chocolate almond samt två matskedar cankao.


Frusen äggvita.

Här låter jag proteinpulvret + mjölken kylas ner av äggvitan i ~5 min innan jag börjar vispa.

Krossar sedan äggvitan i mindre delar med visparna och börjar vispa.



Färdigfluffat.

Här är cankaon nerblandad.

Lite fluff åkte ner i två våffelstrutar. Ca 90% av fluffet fick inte plats i dessa strutar dock :p.


Innehåll:

2 kommentarer:

  1. Vad är det för skillnad mellan cankao och kakao?

    SvaraRadera
  2. Cankao är mer som oboy fast sockret är ersatt av sötningsmedel (aspartam).

    Går att läsa mer om det här: http://www.canderel.net/SE/vara-produkter/latt-chokladdryck.asp

    SvaraRadera