måndag 18 juli 2011

Kvällsmål/Efterrätt Jordgubbsfluff

Proteinfluffets genomslag på träningsforumen på nätet har varit brutal de senaste åren. Citat så som "Att deffa har nu blivit en cakewalk" och "MUMMA <3" är mer än vanliga. Jag måste dock erkänna att det är lätt att tröttna på fluffet i längden om man inte varierar det på olika vis. Hur som helst så smakar det bra och ger väldigt bra mättnad per kalori.

Nedan följer en god variant som jag brukar köra på av jordgubbsproteinfluff.

Börja med att ha ner frysta jordgubbar i en bunke.



Strö över vassleproteinpulver med jordgubbssmak på jordgubbarna. Det går även bra med vaniljsmak eller annan naturell smak. Kasseinpulver eller blandproteinpulver fungerar även de men de kräver mer vätska än vassleproteinpulver och tar lite längre tid att fluffa upp.

Häll över lite sojamjölk (även komjölk fungerar) och fun light strawberries på jordgubbarna. Mindre vätska ger ett kompaktare fluff och mer vätska ger lite mer krämighet/rinnhet i det färdiga fluffet. Låt det sedan stå ett par minuter. Meningen är att jordgubbarna ska tina en aning och fördela lite kyla till de övriga ingredienserna. Under tiden kan du tanka appen wordfeud till din iphone/android och lägga till mig (userid: davno418) för framtida utmaning i alfapet.

Koppla sedan in din elvisp (helst >350W) och koppla med fördel in ballongvisparna om du har sånna. Annars fungerar vanliga vispar bra också. Använd visparna för att dela de frysta jordgubbarna en aning så de inte åker runt som bollar när du sätter igång elvispen.


Efter det kan du börja vispa upp ett fluff! Det tar ett par minuter innan man når max volym. Ha i åtanke att fluffet blir varmare ju längre du vispar. Jag tycker det är gott när fluffet är så kallt som möjligt, påminner lite mer om glass då.


Det går även bra att använda en stationär elvisp med tillhörande bunke om man har en sån.

Färdigvispat!

Denna retarderade bild vägrar göra en 90-graderssväng :-(


Ner i fluffet blandar jag sedan ner lite keso. Jag tycker sältan i keson framhäver smakerna i fluffet.
Sedan så toppas det med lite sprutgrädde och chocolate/marshmellow popcornkrydda :-)



Om man som jag gillar när det är lite surt så blire lite hackad rabarber på också.



Ingredienser och kaloriinnehåll:


Vill man hålla nere på kalorierna går det även utmärkt att utesluta alla ingredienser förutom frysta jordgubbar, proteinpulver och en skvätt fun light samt dra ner på mängden av densamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar