torsdag 28 juli 2011

Boktips: Forma kroppen och maximera din prestation

Denna bok, Forma kroppen och maximera din prestation, är skriven av Nicklas Neuman och Jacob Gudiol som ligger bakom bloggen traningslara.se.

Den behandlar både kost och träning på ett intressant sätt, och allt med en vetenskaplig grund - precis som dess undertitel antyder. Den djupdyker inte in i något specifikt ämne utan ger en bra och matnyttig information kring det mesta - så som deff, bulk, kalori in och ut, olika kostupplägg, styrketräning, konditionsträning, stretching och rörlighet. Boken ger inte bara bakomliggande teori utan även exempel och tillämpning inom vissa av områdena.

Vad som gör boken så pass bra och skiljer den från de flesta andra inom genren är att författarna inte låter råden i boken speglas av sina egna åsikter, de presenterar istället den uppbackade information på ett objektivt sätt och låter läsaren själv bilda en uppfattning om hur det ligger till. Det enda negativa jag kan se med boken är att prosan kan bli aningen hackig emellanåt, man märker att författarna inte har allt för många böcker i garaget.

Målgruppen för boken kan jag tänka mig vara allt från nybörjare till mer träningsvana personer, de flesta kan nog snappa upp en hel del från boken och låta det ge inspiration till sin kost och träning.

Betyget blir hela 9 av 10 deffpizzor!


Boken går att köpas direkt från deras websida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar