onsdag 20 juli 2011

Deffblåbärsmuffins (75 kcal/st)

Hittade vad som verkade vara ett schyrrans recept på blåbärsmuffins igår så satte igång direkt redan ikväll med bakningen.

Ägg, sötningsströ och vaniljsocker vispas poröst i en skål. Häll sedan ner rapsolja, sojamjölk, vaniljproteinpulver och bakpulver.



...och blåbär


=


Fyll sisådär 17-18 muffinsformar...



...och in i ugnen på 175 grader i 25 min så får du


Ingredienser 



Dessa såg ju riktigt smarriga ut tänkte jag så jag laddade upp med tre stycken för kvällsmålet tillsammans med lite lättkesella som blandades med bär och fun light.


Kvällsmålet:

Ack så fel man kan ha, skenet bedrog verkligen. De smakade inte speciellt mycket förutom äggvita och halva muffinsen fastnade i pappersformen när man försökte ta loss den :-(. Blandade ner skräpet i kesellan och då blev det i alla fall ätbart. Blir nog att slänga de stackars 14 muffinsen som blev kvar... Kan gissa mig till att avsaknaden i smak delvis kan ha att göra med att sötman i aspartamet från sötningsströt försvinner vid för hög värme.

För er som har gjort oopsies förut så påminde detta väldigt mycket om det...

Tillägg: Var precis på väg att slänga dessa så kom morsan förbi och smaka på en och blev frälst. Hon diggade dem hårt och tog allihopa! Kul att man kan göra någon glad! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar