söndag 17 juli 2011

Deffa med pizza

Titeln på bloggen måste få göra skäl för sitt namn. Här följer instruktioner för hur man gör den ack så eftertraktade deffpizzan. Själv äter jag pizza 3-4 gånger per vecka utan problem nu under deff. Det är ju så gott och man kan ju variera tillbehören i en oändlighet!


Ingredienser:

Hemligheten bakom deffpizzan är att man har möjlighet att välja ett tunt och kalorisnålt bröd samt en magrare ost i jämförelse med utepizzan som lätt kommer upp i tre gånger så mycket kalorier totalt sett. Detta främst pga att de använder en kaloririkare och tjockare deg samt fetare ost som ger absolut noll mättnadskänsla på bekostnad av en massa extra kalorier. Taftunbrödet/Libabrödet/Lazizbrödet hittar man vanligtvis på Willys eller på lite större invandrarägda livsmedelsbutiker. Det finns också liknande bröd så som nanbröd eller pitabrödsvarianter men de är inte lika kalorisnåla.

Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 grader. Smeta på de passerade tomaterna på brödet. Strö över den rivna osten. Häll på rikligt med oregano. Skär de soltorkade tomaterna i mindre delar och lägg på dem på pizzan. Fördela kycklingen till mindre delar med händerna och lägg på pizzan. Sätt in pizzan i ugnen på en plåt i 6-8 minuter, tiden varierar beroende på hur mycket tillbehör du har på pizzan. Ta ut pizzan och var försiktig så den inte går sönder när du tar av den från plåten i och med att brödet är så pass tunt. Jag brukar använda två st stekspadar. Smeta på kvargtzatsikin på pizzan och slicea pizzan med hjälp av en sax. Nu är pizzan redo att ätas! Njut!

Jag kommer förklara i uppkommande blogginlägg om hur man tillreder kvargtzatsikin samt hur man gör den perfekta kycklingfilén.

Självklart går det ju även bra att ha andra tillbehör på pizzan så som förslagsvis tacokryddad nötfärs & paprika, skinka & champinjoner, vitlökssalami & champinjoner, skinka & ananas, banan & curry & kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar