måndag 3 oktober 2011

Bananbröd

Hade lite tid över för bakning igår så jag bestämde mig för att göra bananbröd.

Ingredienser:

2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl grovhackade cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250g lättkesella
1/2 dl honung
1 dl bananchips

Tyckte det blev ganska gött, smaken är lite annorlunda pga bananinnehållet i jämförelse med vanligt bröd. Bananbrödet blir smakmässigt lite sötare och konsistensen är aningen mer fuktig/krämig.

Sätt på ugnen på 200 grader.


 Mosa bananerna och blanda ihop det med kesellan och honungen i en bunke.

I en separat bunke blanda ihop alla torra ingredienser.

Blanda sedan ihop allt till en smet.

Smörj en ugnsform och ner med smeten.

Toppa med bananchipsen.
Värm sedan i nedre delen av ugnen i ca 45-55 min. 

Jag råkade köra på en timma och det resulterade i att de flesta bananchipsen blev brända :(. Låt brödet sedan svalna på ett galler.




Näringsinnehåll per 100g tillagad vikt:

Innehåll: 


Nybakat bröd med smör och ost är alltid riktigt gött :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar