Hade lite tid över för bakning igår så jag bestämde mig för att göra bananbröd.
Ingredienser:
2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl grovhackade cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250g lättkesella
1/2 dl honung
1 dl bananchips
Tyckte det blev ganska gött, smaken är lite annorlunda pga bananinnehållet i jämförelse med vanligt bröd. Bananbrödet blir smakmässigt lite sötare och konsistensen är aningen mer fuktig/krämig.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ingredienser:
2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl grovhackade cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250g lättkesella
1/2 dl honung
1 dl bananchips
Tyckte det blev ganska gött, smaken är lite annorlunda pga bananinnehållet i jämförelse med vanligt bröd. Bananbrödet blir smakmässigt lite sötare och konsistensen är aningen mer fuktig/krämig.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Mosa bananerna och blanda ihop det med kesellan och honungen i en bunke.
I en separat bunke blanda ihop alla torra ingredienser.
Blanda sedan ihop allt till en smet.
Smörj en ugnsform och ner med smeten.
Toppa med bananchipsen.
Värm sedan i nedre delen av ugnen i ca 45-55 min.
Jag råkade köra på en timma och det resulterade i att de flesta bananchipsen blev brända :(. Låt brödet sedan svalna på ett galler.
Näringsinnehåll per 100g tillagad vikt:
Innehåll:
Nybakat bröd med smör och ost är alltid riktigt gött :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar